2011. augusztus 21., vasárnap

A csakrákról másként - torokcsakra


Ha a szeretet a szívcsakra műve, akkor a kifejezés a torokcsakráé.
A torokcsakrára utalnak úgy is, mint a csakrák Szent Gráljára, mivel az információkat tartalmaz az összes csakrából. A 6., és 7. /harmadik szem-, és korona-/csakrából érkező információk a torokcsakrán keresztül jutnak le a törzshöz. Az első négy /gyökér-, szakrális-, napfonat-, szív-/ csakrából pedig ezen keresztül jutnak az információk a fejbe.

A torokcsakra szent edényében mindezek az energiák és információk átalakításra kerülnek: lebontódnak és újra egyesülnek egy olyan formában, amely az egyéni kifejezésmódunk lesz a világban..!
A pajzsmirigy, melynek váladéka az anyagcserét irányítja, a torokcsakrában helyezkedik el.
Két fontos anyagcsere folyamatot foglal magában: a lebontást és a felépítést. Éppen úgy, ahogy a pajzsmirigy lebontja az ételeket, és szintetizálja azokat a fizikai test felépítése és fenntartása érdekében, a torokcsakra lebontja a rajta áthaladó energiákat, és szintetizálja azokat az energiatest felépítése és fenntartása érdekében.




Emellett a torokcsakrán keresztül zajlik a beszéd is, amely a legjellegzetesebb emberi kifejezési forma.
A torokcsakrával kapcsolatos két alapvető viselkedési nehézséget az jelenti, ha az ember nem tud beszélni, vagy nem tud elhallgatni.
A beszéd anabolikus folyamat: összeszedjük és kifejezzük a dolgokat. A csendben maradás katabolikus folyamat: befogadás és feldolgozás.
Ha túl sok energia van a katabolikus kamrákban, akkor az illető nehezen beszél. Ha túl sok energia van az anabolikus kamrákban, akkor nehezen tudja eldönteni, hogy mikor maradjon csendben.

A torokcsakra közepén helyezkedik el a nyelvcsonk. Ez úgy működik, mint egy pörgettyű.
Beállítja az egyensúlyt a jobb és bal agyfélteke, a gyors és lassú anyagcsere közt.
/Beállítás kineziológiai, energia-gyógyászati kezeléssel./
Ha ez a beállítás rendben van, az ember arra is képes, hogy időt adjon a másiknak
véleménye kifejtésére, és magának szavai megfontolására, hangneme megváltoztatására.
Hatása tehát nemcsak kémiai, hanem "mitológiai" áttörést okoz. Egyensúlyba kerül az igazság kimondására való képesség, valamint a nemet mondás - és ezzel saját igényeink kifejezésének - képessége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése