2011. június 28., kedd

Csakrák


A csakra szanszkrit szó, jelentése kerék.

Tölcsér alakú energia befogadó pontok, melyeken keresztül vesszük fel az energiát a mindennapi életünkhöz. Ezekből a pontokból továbbjut a felvett energia testünk különböző pontjaihoz, szerveihez. Hét fő csakrát különböztetünk meg. Ezek a test középvonalában helyezkednek el. A korona és a gyökércsakra kivételével, minden fő csakrának van egy aktív és egy passzív része. Az aktív rész elől, a passzív rész hátul helyezkedik el. /lásd az ábrát/

Mivel a csakráinkon keresztül vesszük fel az energiát, ezeken keresztül áramlik az energia, így nagyon fontos, hogy jól működjenek. Sajnos gyakran előfordul, hogy valamelyik csakránk alul- vagy túlműködik, ilyenkor szervezetünkben elváltozások, betegségek lépnek fel, mivel az adott csakrához tartozó szervek nem kapnak megfelelő energiát. A csakráink alul működésének első jele a fáradékonyság.

A csakraharmonizálás segítségével a csakrák megtisztulnak a blokkoktól, és be lehet állítani őket a legmegfelelőbb méretre és a harmonikus működésre, így szervezetünkben helyreáll a normális energia áramlása és ez által visszafordíthatóak a szervezetünkben a kezdeti elváltozások. Ha a csakráink helyes működésére már fiatal korban odafigyelünk, ellenállóbbak leszünk minden betegséggel szemben és lelassul az öregedési folyamat a szervezetünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése