2011. június 28., kedd

Colin c. tipping sorsfordító megbocsátás - részletek...


....
Világosan meg kell értenünk, hogy a sorsfordító megbo­csátás nem ment fel a felelősségvállalás alól. Spirituális lények vagyunk, akik emberi megtapasztalást élnek át egy olyan világban, amelyet közösen kormányoznak a fizikai és az ember alkotta törvények, és ekként mindnyájan szükség­képpen felelősségre vonhatóak vagyunk minden cselekede­tünkért. Ez szerves része az emberi megtapasztalásnak, amelyet nem lehet elkerülni. Más szóval, amikor olyan körülményeket teremtünk, amelyekkel másoknak sérelmet okozunk, akkor el kell fo­gadnunk, hogy az emberi világban az ilyen tetteknek követ­kezményeik vannak.
.....
Amikor bocsánatot adományo­zunk, Istent játszunk. A megbocsátás nem olyasmi, amit az ellenőrzésünk alatt tarthatunk - csak magától követ­kezhet be, ha hajlandóságot mutatunk rá. • Színlelt megbocsátás - Ha azt színleljük, hogy nem harag­szunk valamiért, holott valójában épp ellenkező a hely­zet, akkor nem annyira a megbocsátásra, mint inkább haragunk elfojtására nyílik alkalmunk - ami pedig az önmegtagadás egy formája. így cselekedvén módot adunk másoknak, hogy úgy bánjanak velünk, mint a közmondásos lábtörlővel. Az effajta viselkedés rendsze­rint a haragtól és a magánytól való félelemből fakad, vagy abból a meggyőződésből, hogy dühünk kifejezése elfogadhatatlan. •

.....
Sza­kadjunk el a múlttól, szabaduljunk meg az áldozat archetí­pusától és éljünk tudatosabban a jelen pillanatban Ennek azonban vannak bizonyos előfeltételei. Először is az a fogékonyság, amelytől a sorsfordító megbocsátás végső soron függ, megköveteli, hogy nyitottak legyünk a dolgok spirituális szemszögből való szemlélésére.
A sorsfordító megbocsátás nem hivatkozik egyetlen konkrét vallásra, és nem is zárja ki egyiket sem, azonban legalábbis megköveteli a hitet egy Felsőbb Hatalomban vagy Magasabb Intelligen­ciában, valamint a saját fizikai világunkon túli spirituális valóság eszméjét.

WebRepOverall rating

Hosszabban olvashattok róla, alábbi linkre kattintva....... http://www.slideshare.net/angelvictory86/colin-c-tipping-sorsfordt-megbocsts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése