2011. július 24., vasárnap

A csakrákról másként - a szakrális csakra



A második csakra egy szent edény, a képzelet és a teremtő erő méhe.

Ez az energia teszi annyira szerethetővé a babákat,és valójában ez az energia dajkálja az embriót.

Magában hordozza az öröm, a szabadság, a nevetés energiáját, távol a traumáktól és az élet fájdalmaitól.


Ez egy védett birodalom, ahol kivirulhat az alkotóerő.

A második csakrában növekednek a babák, itt csiráznak ki a tervek, és ömlik belénk az Univerzum végtelen kreativitása.
A második csakra a medence felső részétől a köldökig terjed. Körülöleli a vékony- és vastagbelet - azokat a szerveket, amelyek kivonják az ételből az új sejtek létrehozásához szükséges tápanyagokat - és kiválasztják mindazt, ami használhatatlan.
Ez a csakra az utódok létrehozásában közreműködő szerveket is tartalmazza: a méhet,
a petefészket és a petevezetéket. A méh a második csakra jelképe, ami néha tojás alakú, időnként kerek, ténylegesen úgy néz ki, mint egy méh - még a férfiaknál is.
Egy biztonságos, önmagában lévő világ, amelyben legmélyebb energiáid szabadok és felszabadultak.
Amíg az első csakra a test túlélése szempontjából alapvető fontosságú, a lélek a második csakránál öleli magához a testet. A hét közül a másodiknak értjük legkevésbé a szerepét. Szerepét rendszerint a hólyag és a belek toalett-funkcióira és a nemi szervek hálószobai feladatára redukáljuk. Pedig csupán egy hatalmas építmény alagsorát jelenti.


Köldököd a második csakra felső részén helyezkedik el, és épp úgy, ahogy valaha ez volt az édesanyáddal összekötő fizikai zsinór, ez jelenti azt az energetikai zsinórt is, amely még mindig összeköt a lényedet tápláló tiszta teremtő energiákkal.
A második csakra feltárja az ember lelkének kedvességét, azt az ártatlan ént, aki azelőtt volt, hogy az élet megpróbáltatásai megkeményítették volna.
Amikor az ember meditál, és kapcsolatba lép belső, valódi értékes lényegével, gyakran a második csakra legmélyebb rétegében lévő energiával lép kapcsolatba.
Az erős második csakrával rendelkező emberek hajlamosak olyan légkört sugározni, amelytől mások úgy érzik, hogy gondoskodnak róluk és ezért kellemesen érzik magukat.

A méhhez hasonlóan ez az energia is biztonságos otthont biztosít másoknak.

A zenészeknek, művészeknek gyakran rendkívüli második csakrájuk van, amely terjedelmes, színekben és textúrában gazdag, bonyolult, ugyanakkor igen érzékeny is.

A kivételes kreativitás rendkívül érzékeny a bírálatokra és manipulációkra, különösen gyermekkorban.
Sok tehetséges embert gyötört szüleik azon kényszere, hogy egyre magasabbra erőltessék őket, ami gyakran visszaköszön abban, hogy a harmadik csakrájuk felsorakoztatja képességeiket az ego céljainak megfelelően. Ahelyett, hogy képesek lennének élvezni kreativitásuk dicsőségét, élményeiket elrontják az őket nyaggató kérlelhetetlen, beléjük épült szülői hangok, amelyek ezt súgják: "nem vagy elég jó"!!
A második csakránál nem érted meg a dolgokat. Ha meg akarsz érteni valamit, akkor fel kell menni a harmadik csakrához.

A második csakrát a
hit és a bizalom irányítja, a nagyobb összefüggéseken belül. Logikája inkább művészi, mint lineáris, inkább gyermeki, mint mesterkélt, inkább természetes, mint tudományoskodó, inkább folyamatos, mint időhöz kötött, inkább ártatlan, mint ravasz, inkább bizakodó, mint gyanakvó, és inkább szabad, mint felelősségteljes.
A második csakra energiái tükrözik az ember természetes gyógyító képességeit.
Kiterjedt szakrális csakra energia van azokban az emberekben, akiknek erős gyógyító képességeik vannak, egy védelmező, méhszerű rezgés, amely úgy kitárul, hogy az emberek szinte bele tudnak fészkelni, mintha egy nagy ölben ülnének.
Az ilyen emberek esetében, a kék vagy az indigó-szín lesz erősebb a második csakrában, eltérve az általánosan elterjedt narancssárga színtől.

Ha valakinek indigó szín van a második csakrájában, az olyan, mintha testi szinten lenne médium. Ez egyfajta ösztönös tudás. Mintha a köldökzsinór energiája még mindig aktív lenne, és valahogy információt kapna a Kozmoszból.
Az elme vagy az ego különösen nem működik ebben közre, és ha ezt a nyitottságot valaki magában hordozza testi szinten, akkor gyógyító erőt képvisel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése