2011. július 20., szerda

Csakrákról másként - A gyökércsakra


 











A gyökércsakra színhelye a gerinc alsó szakasza, és energiái a test elülső részére vándorolnak, a medence és a nemi szervek körül forogva.
Hatással van a test felső részére is, mivel magában hordozza az életenergiát és lefelé a lábakra is, mivel támaszt jelent.

Ez a csakra a Föld ősi energiáinak egyik közvetítője.

Az élet minden formája a Föld felszínéből és annak folyadékaiból fejlődött ki, így a Föld
mindannyiunk 

 











anyja amelyet a Nap energiái termékenyítettek meg.
A gyökércsakra a Föld finom energiáinak befogadója. Ezen a kapcsolaton keresztül új értelmet nyert tehát a "földelés" kifejezés.
Az ember legkorábbi élettapasztalatai bevésődnek az első csakrába.
Ezek a korai események még 5o évvel később is hatással lehetnek a illetőre. Nemcsak a gyermekkori és az elmúlt évekből származó anyag van itt kódolva, hanem akár több generációval előbbi ősi emlékek is.
Minél civilizáltabb egy kultúra, annál zavarosabbá válnak tagjai gyökércsakra-energiái. Egy közvetlen módszer, amellyel fejleszthetjük ezt az energiát, ha egy olyan táncot gyakorolunk, ahol a mozgás elsődleges impulzusa a medencéből ered. A gyökércsakra rezonál a Föld ősi életerejére. Ha táncod a gyökércsakrádból indul, együtt táncolsz a Földdel.


Olyan mint egy őrláng, tüzét pszichikai hőnek is nevezik. Az energiát belül és kívül is irányítja, felfelé és lefelé egyaránt vezeti. Ha valakinek a gyökércsakrája zárt, az olyan érzést kelt, mintha az illető nem lenne jelen, vagy nem lenne leföldelve. Nemcsak a gyökércsakra energiája hozzáférhetetlen, hanem a többi csakrát tápláló ereje is hiányzik.
Van egy különleges tulajdonsága: biztonság- és megalapozottság érzetet képes sugározni,
amitől mások is fizikailag biztonságban érzik magukat. De szállíthat fenyegetést, rosszindulatot, és agressziót is. Másokkal való kapcsolata tehát nagyon fontos és alapvető.
Valójában törzsi természetünkkel áll kapcsolatban. Annak az univerzális erőnek a kifejezése, amely így szól - egyek vagyunk. A gyökércsakrán keresztül érezzük azonosságunkat a földdel, utódainkkal és végül minden élővel. Saját magunk és családunk túlélésének is itt vannak az energetikai alapjai.
Sokan meghasonlottak a gyökércsakra szintjén, így ellentmondásos alaphiedelmeket és reakciókat hordoznak. Ha valaki mélyen megosztott, akkor a gyökércsakra felső rétegeire nagyobb hatással vannak az élettapasztalatok, miközben mélyebb rétegei látszólag nagyobb összhangban állnak az illető valódi természetével.
A rendszert létrehozó férfiak a szexualitást felemelték a teremtés csakrájához, de nehéz elképzelni, hogy a szexualitás bárhonnan máshonnan eredhetne, mint a gyökércsakrából.
Bár a szexuális vágyak a gyökércsakrából származnak, amely kapcsolatba kíván lépni más gyökércsakrával, a szexualitás magában foglalhatja mind a hét csakrát. Egy szexuális egyesülés, amelynek során mind a hét csakra találkozik egymással, összeolvasztja az élet, a teremtés, az egyéniség, a szeretet, a kifejezés, a kiterjesztett tudatosság, és a spirituális egység iránti vágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése