2013. március 27., szerda

Gondolatok a kapcsolatokról


Csak önmagamat tudom megváltoztatni! Mégis  milyen gyakran halljuk, hogy az emberek azt hiszik, hogy párjuk majd megváltozik. Ez a hiedelem a bajok forrását hordozza magában. A legfőbb baj, hogy ez a feltételezés azt is bizonyítja, hogy párunk csak akkor felelne meg nekünk igazán, ha megváltozna. Azt a hitet is tartalmazza, hogy majd mi fogjuk őt megváltoztatni. Pedig változtatni csak magunkon tudunk. A jó ebben, hogy ahogy mi változunk, a kiárasztott energiák is változnak, és szép lassan a környezetünk is változik. De fordítva nem fog menni!!

Bizonyára van olyan barátod, aki mindig megmondja, hogy mely helyzetben mit kellett volna tenned, aki mindig ellát megfellebbezhetetlen tanácsokkal. Megmondja, hogy kell jobban főzni, jobban vezetni, jobban bánni más barátokkal. Bár jobbára jó szándék vezérli, de kárt okoz a kapcsolatotoknak. A kéretlen tanácsadás romboló hatással van a kapcsolatra - függetlenül attól, hogy esetleg jó szándékkal teszik. Ilyenkor ugyanis a "tanácsadó" a jótevő szerepében tetszeleg, holott csak barátságot vártak el tőle.



"Az anyaság leckéjének elsajátítása folyamatos tanulást jelent. Sokat elárul abból, hogyan csináljuk, vagy hogyan ne csináljuk, ha megvizsgáljuk nekünk milyen kapcsolatunk volt anyánkkal. Ha a szerencsések vagyunk "elég jó" anyai gondoskodásban részesültünk és felismerhetjük, hogy anyánk sem volt tökéletes, nekünk sem kell tökéletesnek lennünk. Hogy valaki magabiztos, de nem tökéletes, öntudatos, de nem elnyomó vagy agresszív felnőtté válhasson részben a vérmérsékletétől is függ. De erre spirituális fejlődésünk is nagy hatással van...ez viszont gyermekkorunkban nagyrészt szüleink  kezében nyugodott! "


Ha gyermekkorod nem volt felhőtlen és a megbocsátáson dolgozol próbáld szüleidet jobban megérteni, mit miért tettek. Gondold át, nekik milyen gyerekkoruk lehetett, milyen problémákkal küzdöttek. Milyen lehetett egy rossz példa után nekik jó szülőnek lenniük. Próbáld őket gyermekként látni, öleld őket magadhoz, fogadd szívedbe őket, dédelgesd őket!
Ha ez sikerül a megértés és a szeretet olyan hulláma önthet el, ahogyan még sosem tapasztaltad. Segít a megbocsátásban. Tudd:  ők is mindig azt tették, ami abban a pillanatban a legjobb döntés volt, azt ami akkor telt tőlük. 

Megerősítés, mely segítséget nyújt a múlt sebeinek gyógyításában...!
"Szeretetet és fény küldök a bennem lakozó gyermeknek.
Gyógyító erős sugárzok gyermekkorom időszakába és eseményeibe.
Mindent, amit attól az időtől fogva tanultam meg, most magamba szívok és elengedem szükségletemet, hogy gyermekkoromat továbbra cipeljem magammal az úton.
Szeretettel és hálával elengedem."
/Hatását fokozza, ha eft-módszerrel "bekopogtatod" - ennek elsajátításában tudok segíteni !/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése