2012. augusztus 8., szerda

Gondolatok a szeretetről



Gondolatok a szeretetről

A béke az isteni szeretet gyermeke, a szeretet ugyanakkor a béke gyermeke. A szeretet biztosítja a béke születését, a szeretet az anya.
A szeretet a békén alapszik, ezáltal természetesen a béke gyermeke.
A fizikai világban tiszta meditációd segítségével kifejezheted és manifesztálhatod a szeretetet. Ha lelki szemeiddel tekintesz valakire, manifesztálhatod a szeretetet a fizikai világban.
Ha azt csináljuk, amit prédikálunk, akkor a bölcsesség hivatásunkká válik. Amit csinálunk, és amit prédikálunk egy kell, hogy legyen: a szeretet.
A szeretet az átalakítóerő az emberi természetben. A szeretet a legmagasabb szabadsággá alakítja át erős kötődésekkel teli életünket. A szeretet sír az életért. A szeretet harcol az életért. És a szeretet végül az Örök Életbe nő.



Ha a szeretet útját követjük akkor spirituális életünket, belső életünket a lehető legkielégítőbbnek találjuk.
Ahol szeretet van, igazi szeretet, ott minden egységben van.
Az odaadás a szeretet intenzitása, az önátadás pedig a szeretet beteljesedése. Ha azzal a szándékkal szeretünk, hogy másoknál valamit elérjünk, akkor szeretetünk nem igazi. A szeretet a belső törekvésünk erejének való állandó önfelajánlásunkat jelenti.
Az önzetlen szeretet az, amikor nem törődünk szeretetünk vonzásával, eggyé válunk rajongásunk tárgyával.
Ha a szeretet valakinek, vagy valaminek a birtoklását jelenti, akkor az nem valódi szeretet, nem tiszta szeretet. Ha a szeretet az önátadást, a mindenkivel  és az emberiséggel való eggyé  válást jelenti, akkor az valódi szeretet. A szeretet a teljes egységet jelenti a szeretett tárggyal és a szeretet birtokosával.
Ahol tiszta szeretet, isteni szeretet van, ott van a beteljesedés. Ahol nincs szeretet, ott minden csak szenvedés, frusztráció, végül spirituális halál.
Ha önmagamat csak azért szeretem, mert az Univerzum magát fejezte ki ezen testen, életerőn, értelmen és szíven keresztül aki én vagyok, akkor meglátom, hogy a világegyetem történetében egyedülálló és páratlan vagyok. Ha bármit is magamból csak a magam kedvéért szeretek, frusztrációhoz vagyok láncolva. 


"Ha a szeretet sugaraiban akarsz dolgozni, akkor minden reggel kérd meg a lelkedet, hogy világosítsa meg az elmédet" 
Sri Chinmoy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése