2011. november 11., péntek

Pár szóban a karmáról....- ismét



Egy kicsit a karmáról...

Érdekes ma két "szakmabeli" barátomtól is karma ügyben kaptam jelzést. Megosztom veletek gondolataimat.

Karma mindig keletkezik, mert tulajdonképpen a cselekvést jelenti a szó!
Az, hogy jó karmát vagy rosszat termelünk, az tőlünk függ.
Előfordulhat hogy valaki tök rossz embernek néz ki, de miközben magának próbál csak önös érdekből pénzt keresni, aközben olyan sok jót tesz másokkal - mintegy melléküzemágként -, hogy mégis jó karmát termel.

Vannak rejtett karmák, amire rá kell jönni, pl. miért kapunk egy-egy feladatot.. Az, hogy ki mennyire jut előre a témában, azt hiszem a fejlettségi foktól is függ..!
Karma vagy szabad akarat?
Meg kell próbálnunk önzetlenné válnunk a kapcsolatainkban és megkeresni, hogy mit tanít nekünk az az ember, mi volt a lecke! Ha így teszünk, hamarosan minden fontos leckét megtanulunk és akkor szabadon leszünk.



Sajnos annyira könnyű rossz karmát termelni, hogy az hihetetlen...! Elég, ha valakit megítélek, mert ugye ez is a karmikus törvény, hogy "ne ítélkezz".. !
Sok ember vonz életébe betegséget azáltal, hogy helytelenül ítélkezik mások felett. Amit másokban kárhoztatunk, azt bizony magunkhoz vonzzuk.

Nemcsak mások megítélése okoz gondot! Ha magamat megítélem, akkor már rossz véleménnyel vagyok magamról, bűnösnek találom magamat...a bűn büntetés után kiált.. és ekkor jöhetnek a fájdalmak, mint büntetés, melyet csakis magunknak köszönhetünk..!!

A torokcsakra problémák egyik megoldó képlete az is, hogy "ne ítélj" se másokat, se magadat! Gyorsan hat a torokcsakrára, nem kis problémákat okozva.
A karmikus témában való tapicskolás egyébként tényleg nem célszerű, csak annyira kell utánajárni, amennyire összefügg jelenlegi problémánkkal és feltárása segít a feldolgozásban, gyógyulásban!
De nem lehet vele takarózni - nem lehet rákenni elfuserált életünket természetesen..!!
Azért is nem azzal születünk, hogy mindent tudunk előző életünkről, mert meg is hülyülhetnék a sok információtól..!

Volt ma olyan kérdés is, hogy miért a jó, mélyen érző emberek kerülnek nehéz helyzetbe?? Nos, mások is kerülnek nehéz helyzetbe, de van, aki ezt nem karmikusnak veszi, azt hiszi, hogy pechje van.. Egy spirituálisan magasabb szinten elvárnánk, hogy a jóságos, elmélyült életünknek meg legyen a jutalma..! Az a rossz hír, hogy a mostani életünkben, az előző eredményét szívjuk..!
Lehetek én csodálatos, mint Buddha, ha előző életemből hoztam feladatokat, azokat meg kell oldani..! És egyáltalán nem biztos, hogy akkor is jóságos, békés, jó karmát termelő egyén voltam..!! Ezért ebben az életben kell fizetni..!

Eddig úgy volt, hogy a mostani életünkben elvégzett jóságos cselekedeteinkért a következő életünkben kapjuk meg a jutalmat.! E témában is megfigyelték, hogy felgyorsultak az események! Ma már ebben az életben is meg lehet kapni a visszajelzést, akár jó, akár rossz irányban.!!
Csak egy kis privát: nekem semmilyen negatív gondolatom nem lehet büntetlenül, mert azonnal kapok a "fejemre". Pontosabban a gondolat megszületése után, ki sem kell mondanom, pillanatokon belül pl. jól beverem az ajtófélfába a könyökömet, kibicsaklik a bokám, stb.! Állandó kontroll alatt kell tartanom a gondolataimat, mint ahogy az ajánlatos is.

"Az ember azt kapja, amit ad. Az Élet játékát ezért bumerángjátéknak is nevezhetnénk. Minden gondolatunk, cselekedetünk és szavunk előbb-utóbb ámulatba ejtő pontossággal
visszatér hozzánk..!! Ez a karma törvénye....amely visszatérést jelent. Ki mint vet, úgy arat..."

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a cikket!

    Valamiért nekem az a gondolat ugrott be, hogy akkor a karma más néven a Vonzás Törvénye... :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Timike!
    Az is benne van, de azért a régi dolgok is...ez kikerülhetetlen és fel kell dolgozni, másként gyűlik rendesen! :)

    VálaszTörlés